Hoppa till innehåll

Pragkaka med kondenserad mjölk grädde

Pragkaka med kondenserad mjölk grädde, Recept, Alla kategorier, Alla kök, Bakverk och desserter, Ryskt kök, Tårtor, Pragkaka

Ingredienser portion 6

Kycklingägg 4 bitar

Vetemjöl 2 koppar

Socker 300 g

Kakao 6 matskedar

Smör 500 g

Kondenserad mjölk 1 burk

Mjölk 3 matskedar

10 % gräddfil 500 g

Jästmedel 20 g

Vin 1 matsked

Tillagningsinstruktioner 2 timmar

1 För smeten, vispa äggen med en kopp socker, tillsätt mjölet, tillsätt gräddfilen, 2 skedar kakao (jag har en gyllene mördeg), bakpulver och vin, konjak eller likör om så önskas. Blanda alla ingredienser (jag gör det med en mixer), häll smeten i en form som är fodrad med folie (bakplåtspapper gör kakorna torra). Jag gör 4 skorpor som är ungefär 20 cm i diameter. Grädda i 200 C i 30 minuter. Låt svalna och skär varje tårta i två halvor. Jag fick 8 tunna shortcakes.

2 För grädden, blanda 400 g smör med två skedar kakao och en burk vanlig kondenserad mjölk. Vispa med en mixer. Glasera allt utom den översta kakan när den har svalnat (den översta kakan kommer att glaseras).

3 För glasyren, blanda en matsked smör, mjölk, resten av kakaon och 4 matskedar socker i en liten kastrull. Koka på låg värme tills det bubblar till ett tunt rinnande vatten.

4 Häll glasyren över det översta lagret. Vänta tills glasyren har hårdnat.

5 Du kan garnera med nötter eller frukt efter önskemål.

READ
Mjuk, smältande kaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nv-author-image

Marco Volpin

Chefskock på Ristorante La Cantinetta. "Matlagning har alltid varit min passion, mitt liv" Jag är en skicklig kulinarisk expert med över 18 års progressiv erfarenhet, erkänd för sina omfattande och innovativa kunskaper om det internationella köket. Mitt koncept för matlagning sammanfattar alla mina yrkeserfarenheter och kombinerar moderna produkter och tekniker med italienska kulturella och gastronomiska rötter. Varje dag förbättrar jag min kunskap om produkter och tekniker genom att analysera de historiska och sociala aspekterna av de färskaste och mest högkvalitativa ingredienserna på marknaden, för att kunna erbjuda min publik en minnesvärd kulinarisk upplevelse. .
LinkedIn.com