Hoppa till innehåll

Loranpaj med lax, ricotta och spenat

Loranpaj med lax, ricotta och spenat, Recept, Alla kategorier, Alla kök, Bakverk och desserter, Franska köket, Pajer

Ingredienser portion 8

Vetemjöl 400 g

Smör 200 g

Salt nypa

Vatten 10 matskedar

Färska bladspenat 2 klasar

Lax 600g

Ricotta 200 g

Rivet parmesanost 6 matskedar

Kycklingägg 3 bitar

25 % grädde 10 matskedar

Mald vitpeppar efter smak

Muskotnötter efter smak

Tillagningsinstruktioner 1 timme och 15 minuter

1 Jag vill börja med att säga att jag hade en mycket stor bakform, så jag gjorde degen i överflöd. Gör först en deg: blanda mjölet med en nypa salt och tillsätt det tärnade smöret. Tillsätt sedan vatten och knåda till en smidig deg, svep in den i plastfolie och ställ den i kylskåpet i en halvtimme, eller bred ut degen i ett jämnt lager och ställ den i kylskåpet i en halvtimme (jag föredrar det andra alternativet, eftersom degen är mjukare och lättare att fördela i formen).

2 Medan degen ligger i kylskåpet, skär den råa laxen i tärningar och krydda lätt med salt och peppar. Blanda med ricotta och färsk spenat (jag har inte blancherat spenaten eftersom den är ganska mjuk). Om fyllningen är för fast/tjock kan du tillsätta grädde (5-10 matskedar) med 20-25 % fett för att undvika att fyllningen torkar ut, så att den blir mjukare.

3 Gör sedan fyllningen: blanda ägg, grädde och parmesan. Vispa till en jämn smet. Tillsätt vitpeppar och muskotnöt. Vispa igen.

4 Ta ut degen ur kylskåpet och fördela den i formarna. Lägg pergamentet på bakelsen och bind ihop (jag har ett paket med bönor). Grädda degen i 10-15 minuter i en förvärmd ugn på 180-200 grader.

5 Ta ut kakan ur ugnen och fördela fyllningen jämnt, häll över fyllningen och ställ in i ugnen i 35 minuter i 180-200 grader.

READ
Italiensk sallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nv-author-image

Marco Volpin

Chefskock på Ristorante La Cantinetta. "Matlagning har alltid varit min passion, mitt liv" Jag är en skicklig kulinarisk expert med över 18 års progressiv erfarenhet, erkänd för sina omfattande och innovativa kunskaper om det internationella köket. Mitt koncept för matlagning sammanfattar alla mina yrkeserfarenheter och kombinerar moderna produkter och tekniker med italienska kulturella och gastronomiska rötter. Varje dag förbättrar jag min kunskap om produkter och tekniker genom att analysera de historiska och sociala aspekterna av de färskaste och mest högkvalitativa ingredienserna på marknaden, för att kunna erbjuda min publik en minnesvärd kulinarisk upplevelse. .
LinkedIn.com