Hoppa till innehåll

Kakor med kex

Kakor med kex, Recept, Alla kategorier, Alla kök, Bakverk och desserter, Franska köket, Biscuit

Ingredienser portion 4

Smör 300 g

Socker 350 g

Kycklingägg (stort) 6 bitar

Vetemjöl 300 g

Mjölk 3,5 % 100 ml

Stärkelse 100 g

Jästmedel 15 g

Salt nypa

Tillagningsinstruktioner 30 minuter

1 Vispa smöret med socker och salt tills det är fluffigt.

2 Vispa in äggen ett i taget utan att stanna upp.

3 Blanda mjölet med stärkelse och bakpulver och tillsätt växelvis med mjölken till ägg- och smörblandningen.

4 Klä in formen med papper och smörj botten med olja.

5 Häll ut smeten och sätt in den i en förvärmd 180 grader varm ugn i 25-30 minuter.

READ
Uzbekisk pilaf med kyckling och berberis

6 Ta ut dem, låt dem svalna och skär dem i skorpor.

Recepttips Denna mängd är för en form på 32 cm x 38 cm. Jag delade degen på hälften och gräddade den i två omgångar i en 26 cm form – detta gav fyra skorpor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nv-author-image

Marco Volpin

Chefskock på Ristorante La Cantinetta. "Matlagning har alltid varit min passion, mitt liv" Jag är en skicklig kulinarisk expert med över 18 års progressiv erfarenhet, erkänd för sina omfattande och innovativa kunskaper om det internationella köket. Mitt koncept för matlagning sammanfattar alla mina yrkeserfarenheter och kombinerar moderna produkter och tekniker med italienska kulturella och gastronomiska rötter. Varje dag förbättrar jag min kunskap om produkter och tekniker genom att analysera de historiska och sociala aspekterna av de färskaste och mest högkvalitativa ingredienserna på marknaden, för att kunna erbjuda min publik en minnesvärd kulinarisk upplevelse. .
LinkedIn.com