Hoppa till innehåll

hälleflundra med grönsaker

hälleflundra med grönsaker, Recept, Alla kategorier, Alla kök, Huvudrätter, Franska köket

Ingredienser portion 4

Tomater 200 g

hälleflundra 700g

Smör 1 matsked

Citronsaft 1 matsked

Grön basilika 30 g

Vitlök 1 huvud

Tillagningsinstruktioner 45 minuter

1 Skär tomater och vitlök i rundlar, fräs dem med citronskalet och krydda med salt och peppar. Stek tills de är mjuka.

2 Skär hälleflundran i 4 delar. Lägg de tidigare tillagade grönsakerna i skålen, lägg fisken ovanpå och ringla över citronsaft. Grädda i ugnen i 20 minuter i 200 grader.

3 Ta ut ur ugnen, låt svalna före servering och garnera med basilika.

READ
Bovete soppa med fläskkött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nv-author-image

Marco Volpin

Chefskock på Ristorante La Cantinetta. "Matlagning har alltid varit min passion, mitt liv" Jag är en skicklig kulinarisk expert med över 18 års progressiv erfarenhet, erkänd för sina omfattande och innovativa kunskaper om det internationella köket. Mitt koncept för matlagning sammanfattar alla mina yrkeserfarenheter och kombinerar moderna produkter och tekniker med italienska kulturella och gastronomiska rötter. Varje dag förbättrar jag min kunskap om produkter och tekniker genom att analysera de historiska och sociala aspekterna av de färskaste och mest högkvalitativa ingredienserna på marknaden, för att kunna erbjuda min publik en minnesvärd kulinarisk upplevelse. .
LinkedIn.com