Hoppa till innehåll

Citronpudding med citronskal

Citronpudding med citronskal, Recept, Alla kategorier, Bakverk och desserter, Pudding

Ingredienser portion 4

Socker 125 g

Smör 50 g

Vatten 15 ml

Vetemjöl 50 g

Citron 1 st.

Mjölk 225 ml

Kycklingägg 2 bitar

Tillagningsinstruktioner 10 minuter

1 Blanda socker, mjukt smör och varmt vatten.

2 Rör ner mjölet, skalet och saften från en stor citron.

3 Vispa äggulorna med mjölken och blanda långsamt i smörblandningen.

4 Vispa vitorna och tillsätt dem i samma skål.

5 Lägg blandningen i den smorda, oljade, eldfasta skålen och ställ den i en kastrull med varmt vatten.

READ
Ostsoppa med rökta korvar

6 Grädda i 170 grader i 45 minuter.

7 Servera varmt, då smälter puddingen och bildar en sås runt sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nv-author-image

Marco Volpin

Chefskock på Ristorante La Cantinetta. "Matlagning har alltid varit min passion, mitt liv" Jag är en skicklig kulinarisk expert med över 18 års progressiv erfarenhet, erkänd för sina omfattande och innovativa kunskaper om det internationella köket. Mitt koncept för matlagning sammanfattar alla mina yrkeserfarenheter och kombinerar moderna produkter och tekniker med italienska kulturella och gastronomiska rötter. Varje dag förbättrar jag min kunskap om produkter och tekniker genom att analysera de historiska och sociala aspekterna av de färskaste och mest högkvalitativa ingredienserna på marknaden, för att kunna erbjuda min publik en minnesvärd kulinarisk upplevelse. .
LinkedIn.com