Hoppa till innehåll

Chokladmousse med vanilj

Chokladmousse med vanilj, Recept, Alla kategorier, Alla kök, Bakverk och desserter, Franska köket, Mousse

Ingredienser portion 4

Salt ½ tesked

Grädde 35 % 1,5 koppar

Vaniljextrakt 2 teskedar

Socker 100 g

Äggvita 4 stycken

Bitter choklad 170 g

Chokladspån efter smak

Tillagningsinstruktioner 20 minuter

1 Vispa ihop grädde, vaniljextrakt och salt i en stor skål och kyl ner. Vispa äggvitorna separat och tillsätt gradvis sockret. Blanda försiktigt i den smälta chokladen och den vispade grädden.

2 Fördela moussen i skålar och kyl den. Strö över chokladspån före servering.

READ
Kokosbollar med chokladöverdrag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nv-author-image

Marco Volpin

Chefskock på Ristorante La Cantinetta. "Matlagning har alltid varit min passion, mitt liv" Jag är en skicklig kulinarisk expert med över 18 års progressiv erfarenhet, erkänd för sina omfattande och innovativa kunskaper om det internationella köket. Mitt koncept för matlagning sammanfattar alla mina yrkeserfarenheter och kombinerar moderna produkter och tekniker med italienska kulturella och gastronomiska rötter. Varje dag förbättrar jag min kunskap om produkter och tekniker genom att analysera de historiska och sociala aspekterna av de färskaste och mest högkvalitativa ingredienserna på marknaden, för att kunna erbjuda min publik en minnesvärd kulinarisk upplevelse. .
LinkedIn.com